Zonnescreens

zonnescreens prijzen

Hoe u huis aangenaam koel houdt met een zonnescreen?

Naar een heerlijk warm zonnetje kijken de meeste mensen wel uit na een lange winter. Maar een kamer waar de zon constant op schijnt kan op een gegeven moment niet erg aangenaam meer zijn. Een middel om ervoor te zorgen dat er genoeg licht binnen valt maar dat het in uw woning niet onnodig te warm wordt is het gebruiken van screens. Deze screens zijn een vorm van zonwering die er voor zorgen dat ook tijdens de warmste dagen in het jaar de woning koel blijft. Screens voorkomen onnodige schitteringen en reflecteren tot wel 90% van de warmte en licht van de zon. De screens zijn bijna onderhoudsvrij, en u kunt ze gebruiken in verschillende situaties.

Wat zijn screens?

Een screen is een zonnescherm dat strak op het raam is bevestigd en die u naar boven en naar beneden kunt bewegen. Het lijkt wel op een rolluik, want het doek van de screen glijdt tussen twee geleiders, verticaal van boven naar beneden. Het voordeel hiervan is dat de screens dus weinig ruimte in beslag nemen en de doorloop langs het raam behouden blijft. Screens worden aan de buitenkant van de ramen bevestigd. Hierdoor worden de ramen al beschermd tegen opwarming door zonnestralen voordat ze het glas bereiken. Hierdoor blijft uw woning ook tijdens de warme dagen lekker koel. De bediening van de screens kan zowel handmatig als elektrisch gedaan worden. Kiest u voor een handmatig bediende screen dan kunt u de kosten laag houden. Wanneer u voor meer gebruiksgemak wilt gaan zoals bediening via een wandschakelaar of een afstandsbediening, dan is een elektrisch bediende screen een betere keuze. Natuurlijk is de aanschaf van een elektrisch bediende screen duurder, maar het gebruiksgemak dat u ervoor terug krijgt betaalt zich terug.

Het doek van de screen

De meeste doeken van de screens zijn gemaakt van glasvezel of polyester waar over heen een PVC-coating ligt. De doeken van de screens zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor u de kleur kunt uitkiezen die past bij uw interieur en woning. De doeken van de screens reflecteren de zonnestralen, zijn bestand tegen allerlei weersinvloeden en stoten vuil af. U hebt er dus weinig onderhoud aan. Doordat de screens niet verduisterend zijn hebt u wel de baten van zonlicht maar geen last van de hitte. Tot slot zijn doeken van de screens zo gemaakt dat u kunt genieten van veel privacy zonder in te leveren op licht want voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Prijzen zonnescreens

Om een zonnescreens aan te schaffen bent u in vergelijking met andere zonwering vrij gunstig uit. De prijs van een screens is afhankelijk van drie factoren: hoe breed het scherm is, welk soort bediening gebruikt wordt en de montage. De prijzen zullen per aanbieder verschillen waardoor het heel verstandig is om te vergelijken om de beste screen tegen de beste prijs te verkrijgen. Dat kan door offertes op te vragen bij Zonwering Expert uit Alkmaar. Hebt u een kleine beurs dan is het aan te raden om te gaan voor handmatige bediening want voor elektrische betaalt u een meerprijs. Ook op de montage van de screens kunt u besparen indien u een beetje handig bent. Kortom screen zijn een mooie en functionele aanwinst voor uw woning tegen betaalbare prijzen.

Comments are closed.