Nieuwe trap plaatsen

nieuwe trap plaatsen

Een nieuwe trap is niet iets waar veel mensen aan denken als ze hun huis willen opknappen. Toch kan een trap een grote invloed hebben op het uiterlijk van je woning. Zeker als u een trap heeft die in het oog springt, bijvoorbeeld midden in de kamer of een trap die je ziet zodra je de voordeur binnen komt, kan vaak een opknapbeurt gebruiken. Dit kunt u natuurlijk doen door de trap opnieuw te bekleden, maar vaak is het mooier om een compleet nieuwe trap te laten plaatsen. Op die manier weet u ook zeker dat de trap van goede kwaliteit. Zeker als u in een wat ouder huis woont, is er de kans dat de trap niet heel stevig en betrouwbaar meer is. Een nieuwe trap is dan absoluut geen overbodige luxe.

Wat kost een nieuwe trap?

Het plaatsen van een nieuwe trap is minder duur dan u misschien zou verwachten. De trap zelf kost tussen de €500,- en €800,-. Die prijs is afhankelijk van het type trap en het materiaal waarvan de trap gemaakt is. De goedkoopste trappen zijn rechte trappen. Die omvatten natuurlijk minder materiaal dan trappen waarin een draai zit. Een trap met twee draaien is het duurst. Niet alleen moet er meer materiaal gebruikt worden om de trap te vervaardigen, ook de methode om de trap samen te stellen is lastiger. Een trap met één draai is de meest populaire trap in Nederlandse huizen. Qua prijs ligt die tussen de rechte trap en de trap met twee draaien in. De bovengenoemde prijzen zijn overigens voor houten trappen. De meeste trappen worden tegenwoordig van hout gemaakt. Als u een trap van staal wilt, bijvoorbeeld omdat u een moderne woning heeft waar dat mooi bij staat, dan liggen de kosten weer anders.

Welk model is geschikt?

Niet elk model trap is geschikt voor elk huis. Als u een nieuwe trap laat plaatsen, kunt u er natuurlijk voor kiezen om een ander model te nemen dan dat u had. Dat kan een erg mooi effect geven in huis. Zeker als de onderkant van de trap vrij is, heeft u de mogelijkheid om een ander model te kiezen. Als de trap ingesloten zit tussen twee muren, is het lastiger om een ander model te kiezen. Dan komen er namelijk ook nog de kosten bij van de verplaatsing van deze muren, wat het al snel tot een erg kostbaar project kan maken. Over het algemeen kunt u dus het beste hetzelfde model trap kiezen als u voorheen had. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over bijkomende kosten waar u niet op gerekend had. Daarnaast is het model wat er eerst stond waarschijnlijk ook mooi in overeenstemming met de rest van het huis; een te grote of te kleine trap kan ervoor zorgen dat andere ruimtes niet goed uitkomen.

Prijzen van de montage van de trap

Met alleen de trap bent u er niet; tenzij u heel handig bent, zult u iemand in moeten huren die de trap voor u kan plaatsen. Daar zitten natuurlijk ook een aantal kosten aan verbonden. Allereerst zijn dat de arbeidskosten. In tegenstelling tot bij veel andere projecten, zijn die vaak niet verbonden aan de tijd die het kost om de trap te plaatsen. Het zijn over het algemeen vaste kosten die gebaseerd zijn op het model van de trap. Voor een rechte trap moet u denken aan ongeveer €500,-, het plaatsen van een trap met één draai kost ongeveer €700,- en het plaatsen van een trap met twee draaien kost zo’n €600,-. Wat ook goed is om te weten, is dat bij de aanschaf van een trap u de kale trap koopt. Dat betekent dat de trap nog niet geschilderd of bekleed is. Wilt u dat graag, dan komen die kosten er ook nog bij. Als u enkel een simpele afwerking wilt, bent u ongeveer €100,- extra kwijt. Wilt u luxere bekleding, bijvoorbeeld met stof, leer of metalen platen, dan zijn de kosten afhankelijk van het materiaal. Die kunnen al snel oplopen tot €400,-. Daarom is het verstandig om van tevoren te bepalen wat u wilt en hoeveel u daaraan kwijt bent, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Nieuwe trap plaatsen? Offertes vergelijken!

Als u een nieuwe trap gaat laten plaatsen, kunt u het beste verschillende offertes vergelijken. Vergelijk vrijblijvend trappen offertes via de website Trappenbruneel.be. Zo weet u vrijwel zeker dat u niet opgelicht wordt met een te dure trap of te hoge arbeidskosten. Door verschillende offertes te bekijken, kunt u erachter komen wat de prijsklasse is voor de trap die u wilt. Zo kunt u uitsluiten dat u veel te veel of misschien zelfs wel veel te weinig betaalt. Ook kunt u uzelf er dan van verzekeren dat u krijgt wat u in gedachten heeft. Op deze manier wordt een nieuwe trap een project zonder stress en met een groots resultaat.

Comments are closed.