Geef je tuin een make-over

De tuin is niet alleen de plek om tot rust te komen en te ontspannen, maar het is ook het visitekaartje van je woning. Je wilt daarom wel dat de tuin bij de stijl van jouw woning past. Het voorjaar is het ideale moment om na te denken over wat je met je tuin wilt. In deze blog lees je handige tips en inspiratie.

Je tuin klaarmaken

Heb jij je tuin inmiddels voorjaar klaargemaakt? Zo niet, dan is het toch verstandig om dit te doen voor dat jij je tuin een make-over geeft. Lees hier handige tips voor het voorjaar klaar maken van je tuin. Doe ondertussen inspiratie op: bedenk goed wat je wensen en eisen zijn. Wees ook kritisch op de mogelijkheden die je hebt, zodat je weet wat wel en niet kan. Kom je er niet uit? Schakel dan de hulp in van een specialist.

Tuintrends 2022

Wanneer je weet wat je wensen, eisen en mogelijkheden zijn kun jij je plannen concreet gaan maken. Om je hierbij een beetje te helpen hebben we de tuintrends voor 2022 op een rij gezet!

Binnen is buiten en andersom

De eerste trend is het verbinden van binnen met buiten. Binnen is ook buiten. Maak een overkapping of veranda zodat je ook met minder lekker weer buiten kan zitten. Niet alleen droog, maar ook warm. Maak een knusse plek met een grote loungebank met veel kussens en ga voor een terraskachel voor extra warmte. Kies voor accessoires in dezelfde stijl als je woning: hiermee haal je binnen echt naar buiten.

Back to nature

Het gebruik van natuurlijke kleurpaletten zie je steeds meer terug in tuinen in 2022. We horen je denken: huh, mijn tuin is toch één natuurlijk geheel? Ja, dat klopt. Maar tuinaccessoires en de gekozen materialen bepalen deze trend. De trendkleur voor in de tuin is saliegroen, in combinatie met subtiele kleuren zoals crème, wit en grijs. Kies voor natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en touw. Zo creëer je een oase van rust in je tuin.

De moderne stadstuin

Hou je van industrieel? Dan is deze tuintrend perfect. Rechte lijnen en stoere, grote materialen passen helemaal in dit plaatje. De kleuren grijs en zwart vormen de basis, kleuren zoals rood, geel en koningsblauw maken het af. Kies voor materialen zoals beton, aluminium en staal. Het gevaar bij deze trend is dat je tuin snel te druk wordt: voorkom dat door niet te veel uit te pakken qua aankleding.

Vakantie aan huis

Hoewel we allemaal reuzeblij zijn dat we zonder al te veel coronabeperkingen weer op vakantie kunnen, zal het mensen ook goed bevallen zijn om thuis te blijven. Haal je vakantie aan huis en kies voor een Bohemian tuin! Deze stijl heeft een rustige basis en natuurtinten gecombineerd met felle kleuren en drukke prints. Ga voor opvallende items met een patchwork of Perzisch printje in combinatie met eenkleurige items in geel, fuchsia of oranje. Zo creëer je het ultieme vakantiegevoel gewoon thuis.

Comments are closed.