Keukenkastjes renoveren

Een nieuwe keuken, leuk maar soms past het niet binnen het budget. Toch is het af en toe nodig. Of omdat u uw keuken niet meer mooi vindt, of om een andere reden. Wat de reden ook is, heeft u weleens nagedacht over een renovatie? Om precies te zijn een keukenkastjesrenovatie.

Door uw keukenkastjes te renoveren, heeft u bijna meteen een heel ander aanzien van uw keuken. Een groot deel van uw keuken bestaat tenslotte waarschijnlijk uit keukenkastjes. Er zijn meerdere opties voor een renovatie aan de keukenkastjes, die Deconation graag met u door wil nemen.

Keukenkastjes vervangen

Plamuren en kitten

Zitten er oneffenheden in uw keukenkastjes die u wilt verhelpen? Dan is het een goede mogelijkheid om de kieren en naden te bedekken met acrylaatkit. Werk het geplamuurde of gekitte delen af met grondverf voor een nog betere dekking. Na het schilderen ziet u niets meer van de oneffenheden. Wel belangrijk is dat het niet altijd verstandig is om te plamuren. Bijvoorbeeld bij geprofileerde ondergronden. Daar kunnen gladde plekken bij ontstaan.

Schilderen

Na het plamuren of wanneer u gewoon een ander kleurtje wilt, kunt u uw keukenkastje schilderen. Dit kunt u doen door eerst alle zaken als handgrepen te verwijderen. (Doe dit ook bij plamuren en kitten). Als u vervolgens de ondergrond goed hebt gereinigd en geschuurd, is het tijd om een grondverf aan te brengen. Deze verf dekt uw kastje mooi af en zorgt voor een goede hechting met de echte verf. Probeer de verf zo gelijkmatig en luchtig mogelijk aan te brengen. Dit kan met bijvoorbeeld een lakroller. Zorg ervoor dat er geen banen in het schilderwerk zitten. Na een laag of twee grondverf, kunt u uw gekozen kleurverf aanbrengen.

Oude keukenkastjes vervangen door nieuwe keukenkastjes / deurtjes

Mochten uw keukenkastjes te veel beschadigd zijn nog geplamuurd en of geschilderd te worden, of u wilt misschien een ander patroon op uw kastje, kunt u er ook altijd voor kiezen om nieuwe keukendeurtjes te plaatsen. Dit is altijd nog goedkoper dan een nieuwe keuken laten zetten en geeft net als schilderen een mooi resultaat. De kosten van de keukenkastjes zijn afhankelijk van welk soort keukenkastje u wilt, hoe groot de kastjes moeten worden en hoeveel er in uw keuken nodig zijn. Sommige bedrijven doen de metingen en het rekenwerk gratis.

Contact

Voor overige vragen en hulp bij het meten van uw mogelijk nieuwe keukenkastje, kunt u altijd contact opnemen met de keukenspecialist bij u in de buurt. Van Schijndel Keukens staat voor u klaar indien u de keukenkastjes of gehele keuken wilt renoveren. Neem een kijkje op de website van Van Schijndel voor meer informatie.

Comments are closed.